РЗС помагат на БАН

Народното събрание да наложи десетгодишен мораториум върху сделки с имоти на Българската академия на науките, ще предложат депутатите на РЗС. Това обяви лидерът на партията Яне Яне в кулоарите на парламента.

Той посочи, че е получил писмо от председателя на БАН Никола Съботинов, който призовава всички парламентарни партии да обърнат внимание на намерението на кабинета „Борисов“ да разформирова академията.
Яне Янев обяви, че партията му е внесла в деловодството на парламента питания до премиера Бойко Борисов, министъра на образованието Сергей Игнатов и финансовия министър Симеон Дянков. От формацията настояват премиерът и неговите министри да обяснят каква е цялостната политика на правителството в областта на образованието и конкретно за финансирането на БАН. По думите на Яне Янев правителството се е прицелило в апетитните имоти и лабораториите на БАН и затова цели ликвидацията на академията. Затова от утре РЗС започват преговори с другите парламентарни групи за изготвяне на решение за мораториум върху сделки с имоти на институцията.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *