Рисковите премии на фондовите пазари не са атрактивни в момента.

На първо място, това е забавяне на импулса на печалбите на основните пазари: след няколко тримесечия на изненади както по отношение на приходите на акция (73% положителни изненади в САЩ), така и на нетните приходи (69% положителни изненади), броят на финансовите резултати, надхвърлящи очакванията вероятно ще се намалее през второто тримесечие.
От друга страна, цикличното забавяне на водещите индикатори, като PMI, показва, че силният възходящ тренд на капиталовите пазари, може да премине през кратка пауза.
Трето – развитието на лихвените проценти. Докато САЩ и голяма част от развитите страни са в период на исторически ниски основни лихвени нива, капиталовите пазари трябва да се адаптират към факта, че тази ситуация ще се промени. А повишаването на лихвените проценти на Централните банки ще се отрази на стойността на активите.
С оглед на тези съображения, от Credit Suisse считат, че няма причина да се откажат от стратегията си за позитивен тренд на акциите в инвестиционния хоризонт от 6 до повече от 12 месеца, въпреки че рисковите премии на фондовите пазари не са атрактивни към момента.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *