Роси Маккий: Игралната индустрия е в криза и данък от 15% е крайна мярка

Роси Маккий отБългарскататърговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия определи увеличаването на данъка върху хазарта на 15% като „рязка стъпка, крайна и непопулярна мярка, взета прибързано“.
Икономическият ни анализ, който не успяхме да предоставим на управляващите, защото не намерихме път и диалог с тях,показва, че независимо че като абсолютна величина се увеличава, данъкът няма да доведе до постъпления в бюджета, а донегативи. Сега игралната индустрия е в криза,за годината спадът в сектора е 20-30%, намаляването на приходите е значително и се очаква през 2010 то да продължи: от една страна заради кризата, а от друга – заради предстоящата забрана за тютюнопушене на обществени места.
Хазартният бранш в момента дава работни места наоколо 80 хиляди души, обясни Маккий и допълни, че се очакванеизбежноувеличаванена сивия сектор.Много от малките и средни оператори в хазарта или ще фалират или ще излязат в сивия сектор.“Никой не иска да се връща назад в годините, когато на всеки ъгъл се разиграваше „Тука има, тука нема“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *