Румен Овчаров: Цялата държава решава проблемите на Борисов

Цитирайки предизборният лозунг на столичния кмет Бойко Борисов „Генерална промяна в София“, лидерът на БСП-София Румен Овчаров, заявил, че тази „генерална промяна доведе до това, че държавата трябва да върви подир Борисов за всяко нещо“.
Изказването си Овчаров направил на кръгла маса, организирана от градската организация на БСП, на тема „Истината за местното самоуправление на ГЕРБ“. Според Овчаров, в повечето общински начинания Борисов се обръщал за подкрепа към правителството. „Ако трябва да се прави метрото, държавата трябва да даде парите. Ако трябва да се прави околовръстният път, държавата трябва да даде парите. Ако трябва да се оправяме с „Топлофикация“- София, трябва пак държавата да даде парите и да вземе дружеството“, посочил Овчаров.

По думите му вече има реален резултат как се управляват някои от най-големите градове на страната от ГЕРБ. Овчаров коментирал, че българите „трябва да знаят какво реално е това управление, за новите схеми, които се измислят, с цел облагодетелстване на близки до ГЕРБ хора“.

В една тежка световна финансова и икономическа криза експериментите с власт могат да доведат до лоши резултати, смята бившият министър на икономиката и енергетиката.
Овчаров казал, че „колкото и да се прави на опозиция, колкото и да се прави на вносител на промяната, Борисов и ГЕРБ не са опозиция. Те вече са реално управляващи в 1/3 от областните центрове в страната“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *