Румен Христов: И Мирослав Найденов трябва да си тръгне

 
„Нормално е в средата на мандата да има промени, но ние сме недоволни защото има и други министри, които заслужават да бъдат сменени”, каза той.
„Ние отдавна настояваме за освобождаването на Мирослав Найденов от земеделското министерство, заради липсата на каквато и да е политика в отрасъла”, посочи Христов.
Сред мотивите, изброени от него са още: забавянето на програмата за развитие на селските региони, фалшивата диплома на Калина Илиева и освобождаването на Светослав Спасов, облагането на субсидиите на земеделските производители с данък, кадровата политика на Мирослав Найденов, конфликтите на интереси при Преслав Борисов и Цветана Боянова, провала в борбата с шапа и др.

По повод рокадите в министерствата на транспорта и на икономиката, и в НОИ, при които си тръгнаха министър Александър Цветков, зам.-министър Марий Косев и Христина Митрева, Румен Христов коментира: „Не познавам г-н Марий Косев, но имам впечатление от Делян Добрев, с когото ми се е случвало да дискутираме по икономически теми. Той е подготвен и образован млад човек. Дано да е подготвен и за управлението. Пожелавам му успех!
По отношение на транспортния министър, ние бяхме изразили нашето мнение доста отдавна. Освен това се чува, че има и други основания за неговото освобождаване. Най-вероятно премиер-министърът е решил, че то трябва да се случи точно сега.
По отношение на г-жа Митрева – не знам защо беше назначена за толкова кратък период от време, но още от самото начало ние казахме, че едва ли ще се справи с тази тежка система. Нейното обяснение, че не й е дадено да работи, не ми се струва много логично, защото тя дълги години беше в системата и вероятно знае как може да свърши работа”.
„Когато има съмнения и махаш някого е хубаво да кажеш защо, за да не би тези съмнения да останат и когато се появи новият”, каза в заключение Румен Христов. „Отново няма официално оповестени мотиви или пък това, което беше казано ми се струва по-общо или скалъпено”, допълни той.
 

 
Финанси
 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *