Рупърт Мърдок се извини

„Работата на „Нюз ъв дъ уърлд“ беше да търси отговорност от другите. Той обаче се провали, когато трябваше да направи същото със себе си“, пише Мърдок в извинението, озаглавено „Извиняваме се“.
„Извиняваме се за случилите се сериозни нарушения. Дълбоко съжаляваме за болката, която са понесли засегнатите хора. Ще чуете повече от нас в близките дни, тъй като предприемаме допълнителни конкретни стъпки за решаване на тези проблеми и за компенсиране на вредите, които са причинили“, пише в извинението.
Асошиейтед прес съобщи, че Рупърт Мърдок се е срещнал със семейството на убитата ученичка, чиято гласова поща е била сред подслушваните от „Нюз ъв дъ уърлд“.
По-рано в интервю австралиецът защити действията на корпорацията си „Нюз корпорейшън“ във връзка със скандала и каза, че медийната му империя ще се възстанови от удара.Междуврменно изпълнителният директор на „Нюз интернешънъл“ (News Corporation)  Ребека Брукс подаде оставка..
Все пак едно от обвиненията към медийната империя бе опровергано. Вестник „Гардиън“ днес се извини за съобщението си, че изданието „Сън“, част от „Нюз интернешънъл“, било получило информация за сина на бившия премиер Гордън Браун от медицинското досие на детето, съобщи Ройтерс. Оказа се, че информацията е получен от родител на друго болно дете, а не от досието.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *