Русия е 11-а в света по БВП

Финансовият пазар в Русия е изложен на големи рискове, а развитието му не съответства на мащабите на икономиката. Това се посочва в доклад на Сметната палата на Руската федерация.Русия е 11-а в света по БВП.

Свързано изображение

Авторите на отчета анализират развитието руския финансов пазар от 2016 до 2018 г. и оценяват перспективите пред него в периода 2019-2021 г. В документа се отбелязва, че въпреки изкачването си от 45-о до 43-то  място в световната класация по конкурентоспособност, Русия не е подобрила позициите си по развитие на финансовия пазар. През октомври миналата година страната е заемала 95-о място.Русия е 11-а в света по БВП.

Резултат с изображение за русия

По показателя „устойчивост на финансовата система“ страната е 120-а в света.

„Това говори за значителни рискове, присъщи на руския финансов пазар по оценка на международните експерти“, пише в отчета на Сметната палата, информира bnr.bg.

Резултат с изображение за русия икономика1024 × 683

Русия е 11-а в света по номинален БВП и 6-а по БВП по паритет на покупателната способност. Ниските позиции на страната по показателите за развитие на финансовия пазар говорят за неговата несъпоставимост с мащабите на икономиката и потребностите ѝ от финансови ресурси, преди всичко от инвестиции, се посочва в отчета.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *