Русия одобри една неработна седмица заради COVID-19

Руският президент Владимир Путин одобри предложение на правителството за една неработна седмица в началото на ноември за борба с рязкото увеличение на заразените и починалите от COVID-19, информира „Ройтерс“.

Починалите от коронавируса в Русия през последните 24 часа достигнаха още един дневен рекорд от 1 028 души, като новозаразените са 34 073 души, информира .infostock.bg.

Изказвайки се на излъчвано по телевизията заседание с представители на правителството, Путин подчерта, че „неработните дни“ от 30 октомври до 7 ноември, през които хората ще продължават да получават заплати, могат да започнат по-рано или да бъдат удължени за определени региони.

„Епидемиологичната ситуация се развива по различен начин във всеки регион. В светлината на това ръководителите на региони имат право да налагат допълнителни мерки.“, посочи Путин.

Властите увеличиха усилията си да забавят пандемията, докато се сблъскват с масово нежелание на обществото да се инжектира с руската ваксина „Спутник V“. Кметът на Москва обяви вчера ограничения в рамките на четири месеца за оставане у дома за неваксинирани над 60-годишни.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *