Руската туристическа индустрия обвинява „България Ер“ за блокираните туристи

Под заглавие „България не може да се справи с „България Ер”, както впрочем и Русия“ официалното издание на Съюза на руската туристическа индустрия обвинява българския превозвач, че не изпълнява поети по-рано задължения пред пътниците, които са платили своите полети. Изтъква се и фактът, че досега нито руското външно министерство или министерството на туризма не са предприели нищо, за да разрешат проблема. В публикацията се твърди, че всички осъществени през последните дни полети са били платени повторно от руски туроператорски фирми.
Същевременно не се споменава и дума за задълженията на „Алма тур Флай“ към „България Ер“ – проблем, които е в основата на конфликта, превърнал стотиците туристи в заложници на финансовия спор. Положително се оценява инициативата на българските хотелиери – засегнатите руски туристи да почиват у нас догодина безплатно, но се изтъква, че  няма яснота как ще става това.
Като цяло руските медии внимателно следят развоя на събитията без обаче да драматизират сложната ситуация с туристите, които пети ден не могат да се приберат по домовете си.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *