Ръст на акциите в Европа, САЩ и Азия

Европейските, американските и азиатските акции повишиха стойността си на 1 декември, пише „Блумбърг“.

Европейските пазари на акции отчитат плахи повишения в началото на последния месец за годината, понеже инвеститорите са в очакване на ключовото заседание на Европейската централна банка (ЕЦБ) в четвъртък (3-ти декември).

Общият европейски индекс Stoxx Europe 600 се повишава с 0,24%. Немският фондов индекс DAX се колебае около неговото вчерашно ниво на затваряне от 11380 пункта.Френският индекс CAC40 се повишава предпазливо с 0,04%. Италианският индекс MIB нараства с 0,34%. Британският фондов индекс FTSE100 се повишава с 0,6% благодарение на солиден ръст на акциите на водещите банки в Обединеното кралство.

В САЩ S&P 500 прекоси психологическата граница от 2100 пункта, като здравният сектор поведе останалите към повишения. Dow Jones industrial average нарасна със 168 пункта, като излиза на положителна територия за годината за първи път от 20 ноември насам.

Японският бенчмарк Nikkei 225 нарасна с 1.34%. Най-добре представящите се сектори бяха енергийният и стоманодобивният, а най-добре представящите се компании бяха Yokogawa Electric Corp., Denki Kagaku Kogyo K.K. и Sumitomo Chemical Co. Поскъпващите емисии на Токийската борса надвишаваха поевтиняващите с 1343 към 530, а една остана непроменена. Индексът на волатилността на Nikkei 225 се понижи с 6.19% до 20.31.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *