Ръст на промишлеността в САЩ

Ръст на промишлеността в САЩ .Индустриалното производство в САЩ се увеличи през октомври с 0,1% спрямо септември, когато нарасна с 0,2%, докато очакванията на финансовите пазари бяха за малко по-добър растеж от 0,2 %.

Резултат с изображение за икономика сащ

Спрямо година по-рано индустриалното производство се повиши с 4,1%. Това показват официални данни на Федералния резерв.

Промишленото производство, което представлява ключова компонента в данните за индустриалното производство, също нарасна за пети пореден месец, при това с 0,3% спрямо септември, когато също се повиши с 0,3%. По принцип промишленото производство е най-важната и най-внимателно следена компонента от Фед, тъй като формира почти три-четвърти от общото индустриално производство и близо 12% от БВП на САЩ, информира economynews.bg.

Понижение с 0,3% отбеляза минно-добивното производство, въпреки че извличането на петрол и на природна газ нарасна с 1,6% след понижение през предишните три месеца. Производството в сектора на комуналните услуги пък се сви през октомври с 0,5% след понижение с 0,1% през септември.

Натовареността на индустриалните производствени мощности през октомври се понижи слабо до 78,4% от 78,5% месец по-рано и при прогноза за по-солидно понижение към 78,2%.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *