Ръст на туризма от 8%

С обединени усилия можем да представим страната като едно бижу в туризма, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова на церемонията по връчване на Годишните награди в бранша.

„Ръстът на в туризма е 8% в сравнение с миналата година и над 8,25 млн. туристи. Изключително ви благодаря, че сте с нас отново тази вечер на вторите годишни награди в туризма. Много бих искала да насърча тези, които не го направиха, да го направят следващата година, защото годишните награди показват не само избраното събитие или дестинация, но подкрепят труда на всяка една община, представител в бизнеса, така че да представим България като целогодишна туристическа дестинация“, заяви Ангелкова и подчерта, че можем да развиваме всичко, информира в.Стандарт.

„Важно е, че с обединени усилия можем да представим страната като едно бижу, богатство. Поздравявам и победителите, а и тези, които участваха. Всеки един от вас заслужава тази награда“, каза още Николина Ангелкова.

Кметът на София Йорданка Фандъкова пък отчете 11% ръст в туризма в столицата. „За София тази година беше успешна в сферата на туризма“, заяви тя. По думите й за 10 месеца 1,1 млн. са туристите в София, което е 11% ръст в сравнение с миналата година. Ръстът при нощувките е 13%.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *