Самолетните билети поскъпват

 

Поскъпването на петрола е положителен показател за авиокомпаниите, тъй като е доказателство за възстановяване на икономическия растеж, но то ще трябва да се отрази в цените на билетите, заяви генералният директор на Международната асоциация за въздушен транспорт (МАВТ- IATA) Уили Уолш, цитиран от Франс прес.

Няколко трика как да намерите най-евтините самолетни билети през 2016 г. - Money.bg

Увеличението на цените според него не би трябвало да забави възстановяването на сектора в краткосрочен и средносрочен план. Очаква въздушният трафик да се възстанови с отмяната на ограниченията за пътуванията, но това би могло в крайна сметка да доведе до спад на търсенето в дългосрочен план, посочи Уили Уолш на телепресконференция, информира economynews.bg.

МАВТ отчита умерен подем на въздушния трафик през септември, но той е спаднал с 53,4 процента спрямо равнището от септември 2019 година (за сравнение – спадът през август 2021 г. е бил 56 на сто спрямо август 2019 година).

Ето защо самолетните билети ще струват повече

През септември този спад спрямо 2019 година е бил 69 на сто в Азия, 50 на сто в Европа и 30,5 на сто в Северна Америка.

Вътрешните полети продължават възстановяването си (-24 на сто за тези две години), докато при международните полети сривът остава голям (-69 на сто).

При въздушните товарни превози растежът продължава и се очаква да продължи, според МАВТ. Те са нараснали с 9 процента през септември спрямо 2019 година./https://business.dir.bg/

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *