Самоотчитаме електромерите си

В декларация от днес, подадена в удобен за клиента EVN Офис (декларацията се предоставя и попълва на място), можем да самоотчитаме консумираната от домакинството ни електроенергия. Процедурата няма задължителен характер, извършва се по желание и е само допълнителна възможност за клиентите на EVN във връзка с влизането в сила на нови цени на електроенергията от 1 август 2013 г.

При попълването на декларацията е необходимо да бъдат посочени ИТН (номер на измервателна точка) и клиентски номер. Тези номера фигурират във всяка една фактура за консумирана електроенергия. За по-голямо удобство клиентите следва да записват и телефон за обратна връзка с цел установяване на контакт с клиента в случай на грешно подадени данни.

При предоставяне на данните от самоотчета дружеството ще вземе предвид показанията и ще фактурира консумираната електроенергия до 31 юли 2013 г. включително по старите цени, а след тази дата – по новите тарифи, определени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Предоставянето на декларациите в EVN Офисите е безплатно и ще се извършва в периода от 1-ви до 5-и август 2013 г. включително (без събота и неделя). Работното време е от 08:00 ч. до 17:00 ч.

Посещението в EVN Офис е необходимо с цел гарантиране достоверността на показанията както за дружеството, така и за клиентите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *