Само 1% от българите ще празнуват Коледа в чужбина

Повечето българи ще посрещнат коледните и новогодишните празници вкъщи, като ще отделят до 150 лева. Това сочи проучване на изследователски център „Тренд“. Повечето хора ще отделят средства за подаръци, но значителна част от тях ще се вместят в рамките само на 50 лева. 78% от българите спазват традициите на Бъдни вечер, но само 12% спазват коледните пости.

Повечето българи оценяват отиващата си година като положителна, отчита проучването, направено по поръчка на „24 часа“.  37% от сънародниците ни смятат, че 2017 г. е била добра за България, а 58% са на мнение, че отминаващата година е била добра за тях в личен план.

89% ще празнуват Коледа, като сред тези които казват, че няма да празнуват са основно представители на религиозните малцинства. За 30% от хората Коледа е по-важен празник от Нова година, но близо половината (47%) смятат, че двата празника са еднакво важни.

70% от българите ще купуват подаръци за предстоящите празници, като 33% от хората ще отделят до 50 лева. Само 1% от българите ще празнуват Коледа в чужбина, а 84% ще бъдат в населеното място, в което живеят.

12% ще посрещнат новата година в дома на близки, роднини или приятели, а близо две трети (64%) ще празнуват вкъщи. Само 7% ще прекарат новогодишната нощ в заведение в града, в който живеят, а 3% в заведение в друг град в България. Общо 2% ще бъдат в чужбина – при близки или на почивка.

Малко над половината (53%) от всички български граждани ще отделят до 150 лева за посрещането на предстоящите коледни и новогодишни празници.

Здравето е най-често посочваното пожелание от българите за предстоящата година, следвано от парите и късмета.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *