Сашо Дончев: Борисов е участник в драмата с “Овергаз“, дано не е сценарист

Бойко Борисов е един от участниците в проблемите с „Овергаз“, но се надявам, че не е техен сценарист. Това каза пред журналисти собственикът и председател на Съвета на директорите на „Овергаз холдинг“ Сашо Дончев.

По думите му той няма представа каква би могла да е причината и целта за атаките по Нова година, нито кой стои зад тях. Дончев определи като „фарс“ случилото се. По думите на собственика на “Овергаз“ той не знае нито кои са сценаристите, нито какви са причините за драмата, която се разигра по Нова година. Сигурен е обаче в едно – премиерът Борисов е участник в нея: “Какво правеше министър-председателят в този водевил? Надявам се, че не е сценарист, а иначе, че участва, е очевадно“.
Дончев заяви, че не познава Делян Пеевски: “Не познавам г-н Пеевски, никога не съм имал възможност да го видя и да разговарям с него на живо. След като видях едно лице, което изненада всички с това, че е изпълнителен директор на БЕХ, а е световно неизвестен в енергетиката, защо да не се занимава който и да е с природен газ? Очевидно в България това няма никакво значение вече. Става дума не за пари, а за вечната битка между доброто и лошото, черното и бялото, така че всичко е възможно“.

Сашо Дончев беше категоричен, че „Овергаз“ не дължи нищо на Газпром. Той каза, че има договор за изпълнение с Газпром за снабдяване на българските граждани с повече от 40 милиона куб. метра газ, а до този момент са изпълнени количества от 17 млн. куб. метра. Той добави, че в понеделник ще проведе разговори с Русия за изясняване на ситуацията, защото до 11 януари руските му колеги са били в почивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *