САЩ и Мексико постигнаха търговско споразумение

Съединените щати и Мексико постигнаха споразумение, с което бе предотвратено разрастването на търговската война между двете страни, предава Reuters. За да се стигне до сделка, Мексико се съгласи да разположи сили за сигурност по границите си, за да спре потока от незаконни мигранти.САЩ и Мексико постигнаха търговско споразумение.

Резултат с изображение за сащ и мексико

Президентът Доналд Тръмп заплаши миналата седмица да наложи 5% вносни мита за всички мексикански стоки, като крайният срок беше 10 юни. Ако Мексико искаше това да не стане факт, трябваше да сключи търговско споразумение със Щатите и да затегне контрола по своите граници, информира economic.bg.

В съвместна декларация след тридневни преговори във Вашингтон двете страни заявиха, че Мексико се съгласява да задържа на своя територия всички мигранти, желаещи да достигнат до територията на САЩ, докато се чакат решения по техните дела.САЩ и Мексико постигнаха търговско споразумение.

Тръмп заяви, че Мексико се е съгласил да предприеме сериозни мерки за „намаляване или премахване“ на незаконната имиграция.

Мексико вече обяви, че изпраща 6 000 войници по границата с Гватемала като една от първите мерки. Тръмп заплаши с наказателни мита, които щяха да се качват с 5 процента всеки месец, докато Мексико не спре имигрантите. Въпреки отмяната, очевидно основното искане на Тръмп не се изпълни. Той настояваше чужденците да подават молба за убежище в Мексико, а не в Съединенте щати.

„Тарифите, планирани да бъдат въведени от САЩ срещу Мексико, са спрени за неопределено време“, каза Тръмп.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *