САЩ: Нов пакет от мерки за $500 млрд.

Сенатът на САЩ одобри новия пакет от икономически мерки за близо 500 милиарда долара за преодоляване на последиците от коронавирусната пандемия, съобщиха световните агенции.

2020 ОНД АМ.ДОЛЛАР СУЛАРЧ USDJPY 103 ХҮРНЭ | MGLFOREX

Подкрепяният от президента Доналд Тръмп план предвижда отпускането на 320 милиарда долара под форма на кредити за предприятията с по-малко от 500 служители. Той включва също 75 млрд. долара помощ за болниците, изнемогващи от огромния брой тежко болни пациенти, 25 млрд. долара за тестове за коронавируса, както и 60 млрд. долара заеми за други пострадали от кризата сектори, главно земеделието.

Очаква се до края на седмицата законопроектът за новия пакет мерки да бъде окончателно приет от Камарата на представителите.

Инжекция от $1 трл. долара за икономиката на САЩ - News.bg

Тези нови средства ще се добавят към вече изразходените 349 милиарда долара за финансиране на кредити за малките и средни предприятия, които бяха одобрени в края на март в рамките на исторически план от 2,2 трилиона долара в подкрепа на американската икономика.

Междувременно Тръмп заяви, че ще прекрати временно приемането на нови имигранти в страната, за да бъдат защитени работните места на американците в условията на коронавирусната пандемия.

„Борбата с невидимия враг се отрази на работниците, милиони американци пожертваха работата си в борбата с коронавируса и спасяването на човешки животи“, заяви американският президент на ежедневния си брифинг в Белия дом.

САЩ спря да третира Китай като валутен манипулатор | Икономика ...

„За защита на нашите работници аз ще въведа временна забрана за имиграция в САЩ“, добави той и уточни, че тази мярка ще действа 60 дни, след което ще бъде преразгледана съобразно с икономическата ситуация.

„Тази пауза в приемането на нови имигранти ще помогне също за запазване на жизнени медицински ресурси за американските граждани“, подчерта Тръмп, цитиран от Ройтерс.

Перспективите пред икономиката на САЩ за 2020 г. се подобряват ...

По думите на президента мярката ще бъде прилагана само спрямо влизащите с т.нар. зелена карта, позволяваща постоянно жителство в САЩ, но ще има и някои изключения.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *