САЩ трябва да играе ключова роля в крипто пространството, се казва в заповед на Байдън

Президентът Байдън подписа обширна изпълнителна заповед, предназначена да гарантира, че САЩ са водещи в иновациите на крипто активи.

Байдън: Американци, не се тревожете за ядрената война - News.bg

Белият дом цитира експлозивния ръст на криптовалутите и проучванията, които показват, че 40 милиона американци вече са инвестирали в Биткойн и крипто като ключова причина САЩ да поведат пътя в цифровата и финансова революция, информира cryptodnes.bg.

“Нарастването на цифровите активи създава възможност за засилване на американското лидерство в глобалната финансова система и на технологичните граници, но също така има съществени последици за защитата на потребителите, финансовата стабилност, националната сигурност и климатичния риск.

Съединените щати трябва да запазят технологично лидерство в това бързо нарастващо пространство, като подкрепят иновациите, като същевременно смекчават рисковете за потребителите, бизнеса, по-широката финансова система и климата. И трябва да играе водеща роля в международното ангажиране и глобалното управление на цифровите активи в съответствие с демократичните ценности и глобалната конкурентоспособност на САЩ.”

Администрацията на Байдън каза, че също така спешно ще определи дали САЩ трябва да издадат своя собствена цифрова форма на щатския долар.

Джо Байдън готви заповед за регулиране на криптовалутите | manager.bg

“Проучете цифровата валута на централната банка на САЩ (CBDC), като поставите спешни мерки за изследване и развитие на потенциален CBDC на САЩ, ако емитирането се счита за национален интерес. Заповедта нарежда на правителството на САЩ да оцени нуждите от технологична инфраструктура и капацитет за потенциален CBDC в САЩ по начин, който защитава интересите на американците.

Заповедта също така насърчава Федералния резерв да продължи усилията си за изследване, развитие и оценка за CBDC на САЩ, включително разработване на план за по-широки действия на правителството на САЩ в подкрепа на тяхната работа. Това усилие дава приоритет на участието на САЩ в многостранни експерименти и гарантира лидерството на САЩ в международен план за насърчаване на развитието на CBDC, което е в съответствие с приоритетите и демократичните ценности на САЩ.”

Белият дом нарежда на множество американски агенции да проучат най-добрите начини да гарантират, че американците са защитени, докато инвестират в нарастващата крипто икономика.

По-конкретно, САЩ казват, че трябва да защитят американските потребители, инвеститори и предприятия, както и да смекчат незаконната употреба на цифрови активи и потенциала за всякакъв системен риск, породен от индустрията.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *