„Сватбата на века“ – всички загадки на брачната мистерия вече са в миналото

Всички загадки на брачната мистерия вече са в миналото. Светът узна, че пазеният като държавна тайна модел на булчинската рокля на Кейт е дело на дизайнерката Сара Бъртън. Булката се яви с тиара на кралицата, а не с цветя в косите, както мнозина предполагаха. Самата кралица Елизабет Втора пристигна на церемонията, облечена в свеж жълт тоалет, както предугадиха преди това австралийските букмейкъри.
Булката, като истинска принцеса от приказките, се яви в Уестминстърското абатство само с минута закъснение, придружавана от баща си Майкъл Мидълтън. Малко по-късно експерти по разпознаване на речта по движение на устните, наети от Прес асосиейшън, установиха, че принц Уилям се е пошегувал с тъста си, прошепвайки му: „Това не трябваше ли да бъде само една скромно частно тържество?“
Естествено, най-вълнуващият миг в Уестминстърското абатство беше моментът, в който новообявените от кралицата херцог и херцогиня на Кеймбридж се обрекоха във вечна вярност пред Кентърберийския архиепископ Роуан Уилямс.
Като Кейт пропусна да се закълне, че ще се „подчинява“ на бъдещия си съпруг. Но не по-малко трогателен за милиардите зрители беше мигът, в който булката застана пред олтара до принц Уилям и той й прошепна развълнувано: „Обичам те, прекрасна си!“.
Наблюдателите засякоха само два малки гафа в безупречния сватбен церемониал. Принц Уилям изпита известно затруднение, когато трябваше да сложи брачната халка на безименния пръст на булката. А когато се качи в каретата на път за официалния прием в Бъкингамския дворец, застана с гръб към множеството.
Брачната церемония приключи по разписание и младоженците се придвижиха с откритата каляска, направена преди 109 години за коронацията на крал Едуард Седми и често съпровождала кралица Елизабет Втора по време на официалните й посещения. В сватбеното шествие бяха включени кралското семейство, кумовете и родителите на младоженците. То премина през най-свидните символи на британската столица и измина общо 2.025 км.
На приема в Бъкингамския дворец пристигнаха и останалите 650 гости, свързани с личния и публичния живот на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Сред тях са бившия премиер на България и роднина на английската кралица Симеон Сакскобургготски и съпругата му доня Маргарита Гомес-Асебо.
За 1 милион лондончани, събрали се по трасето на сватбения кортеж, най-зрелищният епизод от сватбената приказка беше дългоочакваната целувка на новите съпрузи на балкона на Бъкингамския дворец, в компанията на кралицата и на родителите на младоженците. Очакванията на множеството бяха възнаградени – не една, а цели две, макар и много кратки целувки бяха разменени от кралските особи, които след това проследиха шоуто на Кралските военновъздушни сили.
Официалното откриване на празничната част е предвидено за 19 часа – тогава в Бъкингамския дворец започва частното тържество, организирано от принц Чарлз в чест на младоженците, в което ще доминира музика от 80-те години, подбрана с участието на майката на Кейт Мидълтън – Каръл.
На него поканените ще са още по-малко – 300 души, които ще се забавляват до ранните часове на следващия ден. Младоженците ще получат лични подаръци само от своите близки. Останалите гости бяха помолени вместо брачни дарове, да направят дарения за благотворителни каузи в специален фонд.
Сватбените торти са  две. Първата е по вкуса на Кейт Мидълтън, тя е плодова, многоетажна, с крем и бяла глазура и с британски флорални мотиви. Поръчана е на сладкарката Фиона Кеърнс.
Втората е от любимите на принц Уилям, шоколадово-бисквитена, и е по рецепта на кралската фамилия. Тя е  изготвена от компанията McVitie.
Първата брачна нощ младоженците ще изкарат в Бъкингамския дворец в Белгийския апартамент – една от 52-те спални на двореца. След това младоженците ще заминат на меден месец, с най-вероятна дестинация екзотичен остров на Големия бариерен риф в Австралия.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *