Светият синод ще проведе първото си заседание от ноемврийската сесия

Двете писма на Великотърновския митрополит Григорий и Пловдивския митрополит Николай ще бъдат сериозна тема на днешното заседание на Светия синод. На това мнение е и Ловчанският митрополит Гавраил, който коментира това дали има нарушение на устава на БПЦ по време на избира на Кирил за наместник-председател на Светия синод:
Ние не сме нарушили устава, защото след като се гласува изборът за наместник-председател, където наистина седем души гласуваха „за“, се гласува и това, че той трябва да е и Софийски митрополит, а там вече има 8 гласа, което излиза, че първото решение е прегласувано.
Освен писмата на двамата духовници от Светия синод днес митрополитите ще започнат да обсъждат и процедурата по избира на нов патриарх:
Въпроси, които са най-наболели. Може би точно с писмото на Дядо Николай, с писмото на Дядо Григорий и други неща, свързани с това. Трябва непременно да се помисли вече кога да се насрочи изборът за патриарх. Трябва преди това да се насрочат избори за делегати на патриаршеския събор, така че имаме много работа, която трябва да вършим.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *