Световният икономически форум в Давос се отлага за лятото на 2021 г. заради Covid-19

Следващата среща на бизнес лидери и политици на Световния икономически форум в Давос, която трябваше да се проведе през януари догодина, беше отменена поради пандемията от  коронавирус, като организаторите планират да пренасрочат ежегодното събитие за началото на следващото лято.

„Съветът на експертите е, че не можем да бъдем домакин на събитието през януари“, се казва в изявление на Световния икономически форум, цитирано от Ройтерс..

Срещата в швейцарските Алпи, която е домакин на съперничещи си държавни глави, включително на президента на САЩ Доналд Тръмп и на китайския президент Си Цзинпин през последните години, се провежда в швейцарския ски курорт Давос от 1971 г. насам.

Who's coming to Davos 2020, and everything else you need to know | World Economic Forum

Това събитие се превърна през годините в топ място за света на бизнес и на световния политически елит, на което се обсъждат глобалните предизвикателства, информира bnr.bg.

От групата заявиха, че решението за забавяне на събитието „не е взето лесно, тъй като необходимостта глобалните лидери да се съберат, за да създадат общ път за възстановяване и да оформят „Голямото рестартиране“ в ерата след Covid-19, е толкова спешна“.

Davos 2020 theme: Better capitalism - Marketplace

Вместо обичайната януарска среща, Световният икономически форум в Давос ще бъде домакин на виртуални дискусии на високо ниво през седмицата от 25 януари 2021г., посочиха от организацията, като добавиха, че ще представят конкретната дата и местоположението на пренасрочената среща, след като се уверят в условията на здравна безопасност.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *