Светът е пред информационен взрив

Бизнесът ще трябва да обработва 44 зетабайта данни към 2020 г.

Истински информационен взрив предстои в близките години. Бизнесът ще се сблъска с нуждата от обработка на 44 зетабайта данни в края на десетилетието, сочи прогноза на IDC.

Интернет на нещата (IoT), анализът на данни и дигиталната трансформация се превърнаха в основни стълбове в стратегиите на компаниите тази година. Акцентът върху данните увеличава тяхната стойност в геометрична прогресия, което означава, че защитата на информацията става по-важна от когато и да и било.

Много организации все още почиват на стари лаври, като правят резервно копиране на данни практически ръчно – по график и не толкова често. Но загубата на данни в днешно време може да означава загуба на целия бизнес, предупреждават анализаторите.

Предвид скорошното влизане в сила на общата директива за защита на данните (GDPR) – през май 2018 г., никога досега не е било толкова важно създаването на резервни копия за потвърждаване на хартиените документи в случай на необходимост. Ето защо специалистите препоръчват комплексно резервно копиране, което е бързо и надеждно.

 

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *