„Свилоза“ ще бъде отписана от борсата

Резултат с изображение за свилоза

Търговото предложение към миноритарните акционери на „Свилоза“ е успешно и скоро компанията ще бъде отписана от фондовата борса. От съобщение на производителя на целулоза става ясно, че в операцията са придобити 1.07 млн. акции, с което общият дял на мажоритарния собственик А.Р.У.С холдинг“ и партньора му „KDB Люксембург“ вече е 96.64%.“Свилоза“ ще бъде отписана от борсата.

Това дава право на предложителите да изкупят и останалите акции чрез т.нар. Squeeze out, който също трябва да бъде одобрен от Комисията за финансов надзор.

Това ще стане по цената на търговото предложение – 5.5 лв. за акция. Със свалянето на „Свилоза“ от борсата ще бъдат отписани 162 млн. лв. капитализация, информира capital.bg.

За тримесечието на миналата година приходите на компанията са 117.5 млн. лв, което е почти колкото за цялата 2017 г., а печалбата расте до 29.7 млн. лв. спрямо 20.8 млн. лв. за същия период на предходната година. Основното дружество в групата е „Свилоцел“.

„Свилоза“ се контролира реално от изпълнителният й директор Красимир Дачев и е поредната голяма компания, която се отписва от борсата – последно това стана с „Биовет“ в началото на 2017 г. Донякъде това се компенсира от първичното публично предлагане на производителя на пилешко месо „Градус“ през лятото на миналата година. Борсата обаче продължава да страда от липса на нови емитенти, както и на повече инвеститори.

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *