Сейф ал Ислам: Жив съм, ще отмъстя

Той смята да продължи съпротивата срещу бунтовниците. Обръщението на Сейф ал Ислам е излъчено тази нощ от лоялния на режима сирийски телевизионен канал „Ал Рай“.
„Ще продължим съпротивата. Намирам се в Либия. Жив съм, свободен съм и смятам да се боря до край и да отмъстя“, заяви синът на Кадафи. По-рано на един от сайтовете на привържениците на режима на Кадафи се появи изявление, в което Сейф ал Ислам е посочен за наследник на Муамар Кадафи и водач на борбата срещу бунтовниците.
Полковник Муамар Кадафи управлява Либия в течение на 42 години. Той беше убит от бунтовниците  в околностите на своя роден град Сирт. Предполага се, че е убит от онези  бунтовници, които го пленяват, след като автоколоната на полковника е бомбардирана от сили на НАТО. Заедно с Кадафи е убит и неговият син Мутасим, а също така и министърът на отбраната. Другият син на Кадафи Сейф ал Ислам успя да избяга.
През последните дни се разпространяваха противоречиви информации за неговата съдба. Според някои от тях той беше заловен, а според други – даже убит. Телевизионното обръщение на Сейф слага край на тези спекулации.
Експерти предвиждат, че конфликтът в Либия през следващите месеци може да прерасне от политически в междуплеменен. Според някои информации, Сейф ал Ислам е получил подкрепата на редица лоялни на режима племена, които са обещали да се борят и отмъстят за убийството на полковник Кадафи. Въоръженото въстание в Либия продължава почти девет месеца, убити са десетки хиляди и са нанесени огромни щети на местната икономика.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *