Село не пуска инвеститор на вилно селище за 12 млн.лева

Жителите на великотърновското село Шереметя не позволяват на инвеститор да гради вилно селище с 22 къщи. Сагата е от 2013 г.Намеренията на доц. Георг Кабе са да построи жилищен комплекс от затворен тип на стойност 12 млн. лв в местността Къс Хисар между Шереметя и съседното село Малки чифлик

„Не сме съгласни, защото намеренията на предприемача са да ползва всички комуникации от Шереметя – ток, вода и пътища. Селото ни се захранва с вода от стар местен водоизточник, който се ползва и от близкото депо за отпадъци. Ако бъде свързан и с новото селище, питейната течност няма да достига”, обясни кметът на Шереметя Пламен Петев.

Всичките 311 жители на селото са единни, че не бива тежките камиони и бетоновози на строителните фирми да минават по техните улици. „Нямаме нищо против да бъде осъществено вложението, но първо да се направи обходно трасе и да се изградят алтернативни източници на вода и ток. Районът е атрактивен, само на 3 км от Велико Търново и Арбанаси е и вероятно бързо ще се разрасне ”, категорични са негодуващите.

Заради проблема за понеделник в читалището на Шереметя е насрочена изнесена приемна на председателя на Общинския съвет във Велико Търново Венцислав Спиридонов. На нея ще присъстват заместник-кметът на старата столица проф. Георги Камарашев и началникът на сектор „Пътна полиция” към Районното полицейско управление в старопрестолния град гл. инсп. Атанас Атанасов. Поканени са още председателят на сдружението на кметовете и кметски наместници „Янтра 2001” Благовеста Факирова и представители на структурата на хидрооператора „ВиК Йовковци” АД в Лясковец.

„Ще се дискутира необходимостта от предварителното изграждане на подземна и надземна инфраструктура. Целта на срещата е да се намери най-правилното, целесъобразно и законосъобразно решение както за местните хора, така и за инвеститорите”, обясни Венцислав Спиридонов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *