Семейство съди Coca-Cola за 130 млн. долара

Семейството на починалия през 2010 г. Тони Марон твърди, че трябва да получи 130 млн. долара под формата на дялове в производителя на безалкохолни напитки. До това положение се стига след като през 2008 г. мъжът придобил за 5 долара на гаражна разпродажба автентичен сертификат за притежание на акции във вече несъществуващата Palmer Union Oil. След проучване станало ясно, че неин наследник е Coca Cola, разказва „Бизнес инсайдър“.
Преди да замине на ваканция с парите, семейството обаче ще трябва да убеди съдията в правотата си. За момента шансовете не са особено добри.
Миналата седмица от производителя посочиха, че искането е несправедливо спрямо останалите акционери. В изявлението се допълваше, че искането се основава на борсов сертификат на отдавна несъществуваща петролна компания.
Документът на Марон е джиросан и прехвърлен, но лицето, на което е бил прехвърлен, не е било вписано. След като го купува, мъжът вписва името си и започва да се рови в архиви на компанията. В крайна сметка той пише до Coca-Cola, настоявайки да получи 1.8 млн. обикновени акции срещу своите 1 625 дяла на Palmer Union Oil.
Производителят отговоря, завеждайки контра иск, с който настоява Марон да посочи, че не е сред акционерите, разказва агенция „Ройтерс“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *