Сериозно покачване на банковите такси

Сериозно покачване на банковите такси се отчита за последната година. Пред „Хоризонт“ бизнес консултантът в сферата на финансовите технологии Стефан Христов, който е и автор на първия сайт за сравняване на банковите такси, обясни, че ако искаме да спестим разходи от това перо, трябва да се насочим към безкешови плащания.

Средните банкови такси по разплащателни сметки пак поскъпнаха:: Investor.bg

Най-скъпи са услугите, когато използваме пари в кеш, било то в банков клон или при теглене от банкомат, предупреди бизнес консултантът Стефан Христов, информира bnr.bg.

„Цените за услуга на банкови сметки за последната една година, година и нещо, станаха почти двойни. Цените за преводите на хартия в клон станаха между 3,50 и 5 лева“.

Нови банкови такси в сила от днес - Фактор
От годишния бюлетин на асоциацията на търговските банки обаче се вижда, че приходите от такси и комисионни в банковия сектор за миналата година намаляват спрямо 2019 г., със 6,5 процента до 1,237 милиарда лева.

„Плащанията, които са в евро от 15 декември 2019 година цените бяха приравнени с тези в лева. Непублична информацията е, че допреди това да се случи банките имаха приход от около 80 милиона лева за това нещо на година“.

И в коронакризата банките вдигат такси и комисиони | СЕГА
Заради което банките на няколко пъти увеличиха таксите в лева. През миналата и в началото на тази година, потвърди Христов:

„Когато клиент не ходи в клон, доста по-евтино излиза“.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *