СЗО: Малко вероятно е светът да изкорени коронавируса

Много малко вероятно е светът да успее да изкорени коронавируса при настоящите обстоятелства. Това предупреди д-р Майк Райън от Световната здравна организация, цитиран от „Ройтерс“.

СЗО: Светът е в нов и опасен етап от пандемията от коронавирус ...

„В настоящата ситуация е много малко вероятно да премахнем или елиминираме този вирус. Видяхме държави, които успяха да стигнат до нула или почти нула новозаразени с коронавирус да внасят вируса отвън, така че винаги съществува риск“, казва на пресконференция д-р Майк Райън от СЗО, информира infostock.bg.

Д-р Райън посочи, че организацията се притеснява от „големи клъстери на случаи с Covid-19, които биха могли да възникнат във връзка със супер разпространяващи се събития, в които се събират големи тълпи“, които той сравни с „горски пожари“ – „леснo e да се видят, но са много трудни за гасене“.

СЗО призова да се проучи възможността за въздушно предаване на ...

Директорът на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус каза, че вирусът претовари здравните системи на някои от най-богатите държави в света, докато в същото време страни с по-скромни възможности успешно се справят в борбата с коронавируса.

„Но в по-голямата част от света вирусът не е под контрол“, коментира Тедрос Аданом Гебрейесус .

СЗО за коронавируса: Най-лошото предстои - News.bg

Съединените щати регистрираха нови 66 528 случая на COVID-19. Така обшият им брой стана 3 242 073 души, показват данни от университета „Джон Хопкинс“. Броят на смъртните случаи се е увеличил със 760 до 134 729.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нарасна с 248 за последните 24 часа, като достигна 198 804 души, по данни на института по заразни болести „Роберт Кох“.

Броят на жертвите на Covid-19 нарасна с трима, достигайки 9063 души, според института.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *