СЗО: Пандемията от коронавирусa се ускорява!

Пандемията от коронавирусa се ускорява, като вече са регистрирани над 300 000 случая по целия свят и от почти всяка държава. Това предупреди генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус, цитиран от CNBC.СЗО: Пандемията от коронавирусa се ускорява!

Снимка: Pixabay

„Отне 67 дни от първият докладван случай на Covid-19, за да достигне броят на заразените 100 000, после 11 дни за вторите 100 000 случая на заразени и само четири дни за третите 100 000“, заяви Гебрейесус, информира infostock.bg.

Според последните данни по света са потвърдени общо 360 337 случая на Covid-19. Китай все още има най-много регистрирани случаи – 81 093, но вероятно Италия ще go настигне скоро, тъй като броят на инфекциите в страната възлиза на 59 140 и все още бързо нараства всеки ден.

Резултат с изображение за „СЗО“

„Ние не сме безпомощни странични наблюдатели. Можем да променим траекторията на тази пандемия“, посочи Гебрейесус в брифинг за повече от 300 журналисти.СЗО: Пандемията от коронавирусa се ускорява!.

Гебрейесус призова за глобален политически ангажимент да се промени траекторията на пандемията, като призова страните да предприемат както отбранителни, така и атакуващи мерки.

„Искането на хората да останат у дома и други мерки за социално дистанциране са важен начин за забавяне на разпространението на вируса и за печелене на време, но това са защитни мерки“, посочи Гебрейесус.

Резултат с изображение за „СЗО“

„За да спечелим, трябва да атакуваме вируса с агресивни и целенасочени тактики: тестване на всеки заподозрян случай, изолиране и грижа за всеки потвърден случай и проследяване и карантиране на всеки близък контакт“, добави Гебрейесус.

Гебрейесус заяви, че тази седмица ще настоява пред лидерите на Г-20 да засилят производството на защитни средства за здравните работници и да избягват забраните за износ.

 

 

financebg.com

 

One thought on “СЗО: Пандемията от коронавирусa се ускорява!

  • 25.03.2020 в 13:23
    Permalink

    Еййй, не спряха да всяват паника! Ако един възрастен човек със задух, диабет, високо кръвно или белодробен проблем, или всичко на куп, се разболее от най-тъпия грип изходът ще е летален в 95% от случаите! Кое не разбраха тези големи умове!!!???

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *