СЗО: Следващите няколко месеца ще бъдат много трудни

Следващите няколко месеца ще бъдат много трудни по отношение на борбата с коронавируса, заяви генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус, цитиран от „Би Би Си“.

Снимка: iStock

Той отбеляза, че „прекалено много страни се сблъскаха с рязко нарастване на броя на случаите на Covid-19“, поради което болниците са близо до границата на възможностите си или вече са ги изчерпали, въпреки че „още е едва октомври“, информира infostock.bg.

Гебрейесус призова държавните лидери да предприемат незабавни стъпки за предотвратяване на нарастването на броя на смъртните случаи, колапса на здравните системи и затварянето на училищата.

СЗО: Светът „трябва да е нащрек” - NOVA

Над 42 милиона са вече заразените с коронавирус по света. В световен мащаб жертвите на COVID-19 са 1 143 291 души, а 28 480 744 пациенти са се излекували.

Равнището от 41 млн. заразени беше прескочено преди броени дни – на 22 октомври.

Съединените щати остават страната с най-много потвърдени случаи на коронавирус – над 8,48 млн. На второ място в черната класация се нарежда Индия (над 7,76 млн.), а на трето – Бразилия (над 5,3 млн.).

СЗО: Следващите няколко месеца ще бъдат много трудни

По показателя за смъртните случаи САЩ и Бразилия държат първите две места, съответно с над 223 000 и 156 000 жертви. След тях в класацията се нареждат Индия (117 000) и Мексико (88 000).

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *