Сингапур – новият глобален банков и инвестиционен център

В днешно време наследниците на фамилията сами са в търсене на Новия свят за своите финанси. За много европейци и американция пристан на парите е Сингапур – градът, който се смята за азиатската Швейцария, разказва Reuters.
Фредерико Спинола днес коментира, че Азия е обект на инвестициите на семейството му и повече от 50% от активите им се инвестират там в продължение на 15 години. Поради тази причина кланът се мести на изток – тъй като имат нужда да бъдат по-близо до имането си.
И те не са единствените – 10 европейски фамилни фирми са се преместили в Сингапур по време на финансовата криза през 2008г., носейки със себе активи на стойност между 5 до 10 милиарда долара.
Сингапур е глобален банков и инвестиционен център в сърцето на Азия, което се дължи на ефикасният му процес на регистрация, относително добрите нормативни разпоредби, плавното движение на пари, финансовата инфраструктура и ниските данъчни ставки. Той също е пълен с развлечения – шопинг центрове, луксозни хотели, казина и яхтени пристанища.
А след бизнеса вървят и банките. Швейцарският банков гигант UBS е създал бизнес екип там, който се стреми да обслужва клиентите в Азия, които имат активи на стойност над 200 милиона долара. Други глобални играчи на сингапурския пазар са Credit Suisse и HSBC.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *