Синдикалисти: Поведението на Дянков е арогантно и недопустимо

Пред националното радио президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че профсъюзите чакат деня на второ четене на закона за увеличаването на пенсионната възраст и деня за гласуване.  Смятам, че в тези два дни трябва да се покаже още веднъж ясната воля на хората, каза Димитров.
Той очаква, че и президентът ще наложи вето на този законопроект.  „Дянков е вреден с това, което прави за държавата, особено с поведението си и по повод на доходи, на бюджет.
Дали настоявам за оставка или не, това не променя оценката, че той не си върши работата както трябва. Неговото арогантно поведение е недопустимо“, каза още Димитров. Ние сме написали и предложили на премиера осем мерки във връзка със сивата икономика  събираемостта на данъци, добави той.
За продължаващата стачка в БДЖ след провала на преговорите с ръководството на холдинга президентът на КНСБ заяви, че тя показва, че хората имат желанието и куража да се борят за своите права и за своето бъдеще.
„Отново има двоен стандарт, както в парламента ни беше предложен вариант вечерта след хилядната акция в София, показа се двойният стандарт, на другия ден имаше друго предложение, това става и в БДЖ в момента.  Говорим за колективен трудов договор и това е основно искане на хората. Да подпишат такъв договор, с който да се гарантира начина на заплащане и доплащане. Но ножът пак беше изваден“, заяви Димитров.
Той каза, че в понеделник двата синдиката ще внесат искова молба в съда, затова че БДЖ спря 96 влака, докато траеше стачката.
„Това е нарушение на изискването  да има минимално транспортно обслужване. Влаковете всъщност не могат да се движат и след 16 ч., защото те ги спряха.  Тези хора явно искат стачката да продължи, може би да се оправдаят после, че ние умишлено сме фалирали компанията“, подчерта Димитров.
Президентът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев заяви, че всички министри са притиснати така от финансовия, че да правят каквото им се каже и да обират негативите.
„Дянков още като тръгна да ни вкарва в еврозоната обърка всичко, спря да плаща дори и на бизнеса. Това беше достатъчен повод да се преосмисли неговата философия за финансовите дела. Този човек зад числата не вижда хората.  Един финансов министър трябва да се грижи, както за разумното изразходване на парите в държавата, така трябва да се грижи и за приходите в тази държава. Той прави само едното – оттук реже, оттам реже.
Стига сме се оправдавали с международното положение, но и ние правим една купчина глупости, с които само усложняваме и без това сложните неща“, категоричен е Тренчев.
За продажбата на „Е.ОН България“  синдикалните лидери коментираха, че са разбрали от медиите за сделката и че е притеснително, че това се случва тайно, а не прозрачно.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *