Синдикатите настояват за по-високи заплати от 1 юли

КНСБ и КТ „Подкрепа“ обаче категорично възразяват и настояват увеличението да влезе в сила от първи юли, както е записано в подготвеното към момента постановление.
Това е, интересното е, че нямат никакви аргументи. Обясняват как понеже ще увеличават вдовишките пенсии от първи септември и затова и минималната работна заплата трябва да бъде.  Само че обяснявам, че ако се увеличат вдовишките пенсии, трябва да се промени закон, а минималната работна заплата се променя с постановление на Министерския съвет. Това беше върхът на лицемерието, защото по този начин Симеон Дянков създава и проблем на премиера, обясни икономическият експерт на „Подкрепа“ Мика Зайкова.
На въпрос дали на днешното заседание е обсъждано увеличение на обезщетенията за гледане на малко дете, Зайкова каза, че никой не е коментирал вдигането им.
Нищо не сме уточнили, никой не говори за вдигане на обезщетения. Настояваме, както е постановлението, да бъде от първи юли. И ще се обърнем и към премиера, защото и неговият имидж се нарушава. Дянков се подиграва и с премиера, защото той човекът не знае какво да говори, каза още Зайкова.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *