Ситуацията в Елхово е критична, река Камчия край Варна прелива

 

© Снимка: www.actualno.com

 

 
Ситуацията в  Елхово е критична. След обилния дъжд, продължил близо 12 часа, нивото на река Тунджа достигна  416 см и продължава бавно да се покачва. Залети е районът около автогарата и няколко улици, заради наводнен трафопост е изключено електрозахранването на около 100 къщи, съобщи кметът на общината Петър Киров. Обезпокоително е състоянието на издигнатата вчера временна дига, която на места е започнала да пропуска вода. Кметът предупреди, че ако нивото на водата не спадне, може да се премине към евакуация. В момента в града заседава кризисният щаб при бедствия. В района на Ямбол нивото на Тунджа е 455 см и от снощи е в застой.
Река Камчия е започнала да излиза от коритото си, съобщиха от Гражданска защита във Варна. Наводнено е рибарското селище при устието на реката, няколко къщи във Вълчи дол и детска градина във варненския квартал „Аспарухово“. В община Аврен има села без ток.
Язовирът в шуменското Александрово започна да прелива. Спряно е източването на язовир Тича. Засега няма проблеми с нивото на реките в областта , съобщиха от Басейновата дирекция в Шумен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *