Си Цзинпин: Китай може да удвои икономиката си до 2035 г.

Китайският президент Си Цзинпин заяви , че е „напълно възможно“ икономиката на азиатската държава да се увеличи двойно до 2035 година, съобщават държавната агенция Синхуа, цитирана от Ройтерс.

Китай отстъпва от икономическите реформи:: Investor.bg

Той добави, че вероятно Китай ще изпълни стандартите за „страните с високи доходи“ до края на 2025 година. Си Цзинпин също така отбеляза, че Централният комитет на Комунистическата партия на Китай ще оцени и обобщи икономическите промени в страната и ще докладва за резултатите през първата половина на 2021 година, информира bnr.bg.

Държавният глава на Китай разкри преди дни, че един от приоритетите на Пекин през следващите пет години е разширяването на международното сътрудничество, особено в областта на науката и технологиите. Тогава Си Цзинпин добави, че Китай е готов да работи с водещи учени и организации и да допринесе за научния напредък по целия свят. „Значението на науката стана ясно по време на борбата с Covid-19“, заключи той.

Китай отново иска да е номер едно в света | Новини и анализи по международни теми | DW | 01.10.2019
 Китайският държавен глава на няколко пъти подчерта важността на технологиите, обявявайки, че укрепването на технологичния сектор ще бъде един от основните приоритети на азиатската държава.

Агенция Синхуа също така цитира изявление на управляващата Комунистическа партия, според което Китай ще засили антицикличните корекции на макроикономиката и ще даде тласък на изследванията и развитието на китайска суверенна цифрова валута.

Защо възстановяването на китайската икономика не е толкова внушително?:: Investor.bg
 Пекин също така ще дадат тласък на интернационализацията на юана и ще защитят законните интереси на китайските компании в чужбина, посочва Комунистическата партията в препоръките си за икономическо и социално развитие през следващите пет години.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *