Скандал за заплати и богатство в парламента

В крайна сметка депутатите приеха да бъде продължен моратириумът върху нарастване на техните заплати, но след скандал. Първоначално от парламентарната трибуна Сидеров заяви: „В тази зала има хора, които изобщо не живеят от заплати и заплати не са им нужни. Защото те живеят от натрупани стотици милиони от ограбване. Такъв е преждеговорившият Иван Костов“, каза лидерът на „Атака“.
Малко преди това лидерът на ДСБ коментира: „Тази особено материална тема беше направена с морално съдържание. Опитвайки се да погледнем откъм моралната страна – имайки предвид че ние с вас сме безделници, си мисля, че на безделниците въобще не трябва да се плащат пари. Това е моралното, другото си е чисто материална работа“. Според Костов наистина е неуместно да говори народен представител за заплатата си от парламентарната трибуна. Той определи това като крайно неудобна и неморална позиция. „И без това работим зле. Призовавам народните представители да намалим и на другите. Ние можем на всички тук да намалим заплатите със законови средства. Ако държавата е толкова зле, дайте да й помогнем“, цитира го „Фокус“.
Сидеров пък заяви още, че „в залата със сигурност има цинични и арогантни хора” и предложи сините и червените да получат обща парламентарна стая, защото си говорят помежду си и си се радват на цинизма един на друг. В отговор Румен Овчаров каза, че 80% от депутатите на ГЕРБ са „скъпо платени натискачи на копчета” и че да си милионер не е престъпление.
Сидеров отговори, че не е нужно да се познават всички народни представители защото те са тук, за да свършат определена работа. „Тези, които ги познаваме, за съжаление, ги познаваме в много негативна светлина”, заяви още лидерът на „Атака“.
По повод изявлението на Сидеров лидерът наДСБ Иван Костов отново застана на парламентарната трибуна и заяви: „В Библията се казва: Не се съдете. Хората около мен не издържат на хули и призовавам Волен Сидеров да оттегли думите си, защото в противен случай, аз ще бъда принуден да заведа дело срещу него“. Лидерът на „Атака“ обаче отговори, че не само няма да оттегли думите си, а ще ги потвърди. „Вие сте човекът, под чието управление България беше ограбена”, обърна се към бившия премиер той.
В размяна на реплики по темата за заплатите влязоха още Меглена Плугчиева от БСП и председателят на парламента Цецка Цачева. Те спориха за това …как се стига до Анталия и Израел.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *