Скандал! Лъсна доказателство за незаконен бизнес на Бойко

Когато отиват в крайния бургаски квартал “Крайморие”, установяват, че всичко е изнесено. Някой е предупредил шефовете на фирмата „Тео интернешънъл” да напуснат цеха. Има подозрения, че собствениците на фирмата имат „ухо” в МВР или двоен играч. Един от тези собственици е Бойко Методиев Борисов.
Това става ясно от книгата “В сянката на Борисов“, където се твърди, че настоящият премиер на България преди 20-ина години се е занимавал с незаконно производство на цигари. Във фирмата „Тео интернешънъл” участие са имали и ТИМ-аджиите Румен Николов-Пашата и Иво Каменов. Сред съдружниците са и похитеният преди време Ангел Бончев, както и самата Цветелина Бориславова.

Цветелина също била в играта

Бойко Борисов е председател на Съвета на директорите, което означава, че добре е знаел какво се прави в тази фирма. След акцията „Крайморие” от фирмата правят официално изявление, че са подали искане за лиценз за пакетиране на цигари. Това обаче не може да ги оправдае, тъй като цехът е започнал работа без лиценз и не само пакетира, но и произвежда цигари.
Година след акцията Борисов и Пашата са освободени от Съвета на директорите, а техните места заемат Иво Каменов от ТИМ и Недялко Кирезиев.
Според запознати нелегалните приходи на фирмата на Борисов „Тео интернешънъл” възлизат на 1 млрд. лева годишно.
За мнозина и до ден-днешен няма и съмнение, че Борисов се е занимавал с незаконно производство на цигари в онези смутни времена. В книгата “В сянката на Борисов“ са посочени доказателствата. Бойко – същият този, който днес се бори срещу корупцията, незаконния бизнес, прането на пари и пр. Или поне така твърди…

Каролина Церовска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *