Скоростната магистрала Москва-Сочи ще струва 481,3 млрд рубли

Руските железници, съвместно с канадската фирма Bombardier и италианската Finnmechanica се борят за правото да осигурят превозите по време на Олимпийските игри в Сочи през 2014 г., съобщи вицепрезидентът на РЖД Валентин Гапанович на 22 януари в Москва.

По план по скоростната магистрала Москва-Сочи влаковете от Москва за Курск трябва да се движат със скорост 250 км в час. Разходите за изграждането на железопътната връзка Москва – Адлер ще бъдат 481,3 млрд рубли, като скоростните влакове ще изминават разстоянието за 15,5 часа с максимална скорост 200 км/ч.

Скоростни отсечка ще бъде изградена и по линията Москва-Берлин, която по план трябва да се открие през 2014-2015 г. Пътуването тогава по направлението ще отнема 18 часа. По настоящем скоростта на влаковете в германския участък е 160 км/ч. Полша завършва работата по достигането на скорост 160 км/ч в нейния участък. Тази скорост ще бъде достигната в руския участък след около три години, но все още има проблеми с реконструкцията на железния път в Белорусия, съобщава newsru.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *