Слабо представяне на Dow Jones и S&P500

Фондовите борси в САЩ приключиха сесията в петък с резки понижения след редица изказвания на представители на Федералния резерв на САЩ. Индексите Dow Jones и S&P500 записаха най-лошото си представяне от 24 юни, съобщи CNBC.

 

“Очевидно Фед иска да повиши лихвите тази година. Пазарите се опитват да разберат дали ще бъде през септември или декември”, коментира Арт Хоугън, главен пазарен стратег във Wunderlich Securities. “Освен това остава разочарованието след заседанието на ЕЦБ в четвъртък”, допълва той.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с близо 400 пункта, като 3M и Boeing допринесоха най-много за спадовете.

Широкият индекс S&P 500 записа спад от 2,45%, като секторите на телекомуникациите и компаниите за комунални услуги се понижиха с над 3 на сто.

Технологичният бенчмакр Nasdaq отчече понижение от 2,54% на сто. Акциите на Apple поевтиняха с 2,2%.

 

Инвеститорите очакват в понеделник речта на Лейл Брейнард, управител в централната банка.

Американският лек суров петрол WTI поевтиня с 3,65% до 45,88 долара за барел, след като ден по-рано поскъпна с над 4 на сто след обявен голям спад в резервите в САЩ. Седмичното поскъпване на WTI е малко над 3%, сочат данни на FactSet, информира investor.bg.

Компанията за услуги в нефтената индустрия Baker Hughes обяви ръст в броя на нефтените платформи със 7.

Доходността по облигациите се понижи, като тази по двегодишните книжа е 0,79%, а тази по 10-годишните – 1,67%. Доларът поскъпна спрямо кошница валути, като едно евро се обменя за 1,1218 долара, а курсът на йената е 102,7 йени за долар.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *