Слави Бинев: Имам разминавания с ”Атака”, но кои са ”Котараците”?

Това каза независимият депутат на ЕП Слави Бинев, избран от листата на ПП „Атака“ на евроизборите, цитиран от БГНЕС. Според Бинев има въпроси, на които правителството трябва да отговори, въпроси свързани със злоупотреба с власт, злоупотреба с влияние, контрабанда, въпроси, свързани с предизборните обещания и с това дали Сашо Сталийски и „Котараците“ не са новите Мето Илиевски и Косьо Самоковеца. Зад прякора „Котараците“ медиите разпознаха пернишките бизнесмени Богомил Гьорев и Иван Асенов, които участваха в ремонтите на Ботевградско шосе и езерото Ариана. БСП нееднократно атакува премиера Бойко Борисов, че лобира за техни проекти.
На въпрос дали би могло да се стигне до предсрочни избори Слави Бинев каза, ще сметне българите за узрели, когато отхвърлят тиранина. „Тиранин означава човек, който се опитва да бъде крайна инстанция“, коментира още той. Бинев отбеляза, че премиерът Бойко Борисов непрестанно внушава, че е крайна инстанция независимо дали става дума за приемането на закон или за решение на съда или за нещо, което не му отърва.
Помолен за коментар за отнетия лиценз на „Лукойл“, Бинев отбеляза, че „премиерът няма приятели, които да не са се омаскарили или да не са му се подчинили“. Според евродепутата, ако Борисов следваше закона трябваше, преди да разруши сараите на Доган, да арестува хората от „Юлен“, които са взели 700 декара от Природен парк „Пирин“. „Просто аз не вярвам, че той спазва закона, може би той интерпретира закона за пореден път. Ако наистина трябва да се спазва закона трябва да се започне да се санкционират най-големите нарушения на закона, а не най-малките. Когато човек иска наистина да реши проблема той трябва да атакува най-големия нарушител. Трябва да преразгледа сделките за БТК, да преразгледа цялата история около „Юлен“ и чак тогава да отиде към други проблеми“, каза още Бинев.
Запитан дали партия „Атака“ ще продължи да подкрепя правителството той отговори: „Аз не мога да говоря от името на „Атака“, още повече по въпроси, по които имам абсолютно кардинални разминавания“. Единственият му коментар във връзка с подкрепата на „Атака“ и на някои от независимите депутати към ГЕРБ по време на последния вот на недоверие, евродепутатът каза само, че „Атака“ да подкрепя хората, които са я напуснали, е, меко казано, неправилно. ГЕРБ обявиха, че трябва да ръководят сами страната, което на практика означава, че трябва да се броят само техните гласове и гласовете, които по един или по друг начин отидоха в тяхна посока“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *