След голямата криза идват и големите данъци

Според международната одиторска компания Кей Пи Ем Джи (KPMG) данъците върху доходите в голяма част от странните по света ще се повишат главоломно до няколко години вследствие на световната икономическа криза, предаде ДПА.
„За последните 7 години ставката на данъците върху доходите в света се е понижила средно с 2,3%. Ирландия вече увеличи данъка върху доходите, а Великобритания ще я последва през 2010 година“, прогнозират от компанията.

„Прогнозираме, че след 7 години на понижаване низходящата тенденция може би се стабилизира и през следващите няколко години някои страни ще започнат отново да увеличават данъците“, се посочва като извод още в проучването на данъците върху доходите на физическите лица.

В доклада е посочено още, че данъкът на физическите лица с най-големи доходи през 2003 година е бил 31,2%, а през настоящата 2009 година е 28,9%. В световен мащаб най-високи са данъците в Европейския съюз. По данни на компанаията пък от страните в ЕС най-ниски са данъците в България – само 10%, докато в Дания, страната с най-високи доходи в ЕС, физическите лица плащат 62,3% данък.

Докладът на Кей Пи Ем Джи и изготвен след изследване в 86-те страни на най-високо облаганите доходи.

БЛИЦ
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *