След немския махмурлук Сидеров иска ”Октопод” и за Яне Янев

Арестът на Алексей Петров и негови съучастници е логичен, защото много отдавна беше ясно, че този човек се занимава с рекет.
Това се посочва в изявление на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, изпратено до БТА.
Като член на комисията за контрол на ДАНС установих, че по времето, когатоАлексей Петрове бил неясно легитимиран като някакъв съветник на ръководителя на ДАНС, той е използвал Агенцията за национална сигурност като силова бригада за сплашване на хора, за рекетиране, за тормоз над граждани, журналисти, бизнесмени, заявява Сидеров.

Много по-важен обаче за мен е въпросът с политическия проект РЗС, който беше създаден също от Алексей Петров, коментира лидерът на „Атака“. Той добавя, че първи е обявил това пред медиите в нощта на изборите за Европейски парламент. Целта според Сидеров на проекта РЗС е била удар по „Атака“. Сега става ясно, че парите за този проект са били мръсни пари – от рекет, проституция, трафик на жени и икономически престъпления, посочва лидерът на „Атака“.

Към тази престъпна група трябва със сигурност да се причисли Валери Симеонов, собственикът на „Скат“ – телевизията, която в момента обслужва БСП и ДПС по нареждане на Алексей Петров, заявява Волен Сидеров. Той добавя, че имал достатъчно данни, че хора на Алексей Петров и на Хамстера (Антон Петров – обвинен по делото „Наглите“, издирван и в операция „Октопод“ – бел.ред.) са организирали купуването на гласове заЯне Яневи са рекетирали хора с цел събиране на пари за кампанията на Янев.
Сидеров заявява, че главният прокурор трябва да поиска имунитета на Яне Янев и лидерът на РЗС да бъде разследван за връзки с престъпния свят.

Недопустимо е в българския парламент да има хора, които да претендират за борци срещу корупцията, а всъщност са поставени лица на престъпни йерархични структури, каквато е разкритата група в момента, смята Сидеров. Той добавя, че Алексей Петров трябва да бъде разследван и изправен пред съда, както и всички партнирали си в „мръсния бизнес“ с Петров.

News.dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *