След четвърт век управление шефът на Пиреос банк напуска поста си

Изпълнителният директор на гръцката банка Пиреос Михалис Салас напуска поста си на най-голямата банка в страната, предаде агенция Ройтерс.

След 30-годишна кариера в сферата на финансите Салас заяви тази седмица, че се оттегля от председателското място на борда на директорите на финансовата група. По негово мнение смяната на ръководството е наложителна заради влиянието на гръцката криза върху банките в страната.

Финансовата Група Пиреос ръководи група от компании, които обхващат всички финансови и банкови дейности на гръцкия пазар (универсална банка) и притежава ноу-хау в областта на малките и средни предприятия, селското стопанство, банкиране на дребно, лизинг, стокови пазари и инвестиционно банкиране, пише БГНЕС.

65-годишният Салас започва в банката, когато е приватизирана през  далечната 1991 година. Има международно присъствие, включващо 346 клона, фокусирани върху Югоизточна Европа и на Източното Средиземноморие. В България банка Пиреос има 75 клона.

Михалис Салас и съпругата му София Стайку /на снимката/ бяха преди години в светлината на прожекторите заради скандала с 11 техни фирми, инвестирали в недвижими имоти чрез кредити от банката, без да са уведомявани акционерите. Става дума за имоти, основно в гръцката столица Атина, които са станали по този начин притежание на семейството Салас и децата му.

Михалис Салас  ще остане пак в системата на банка Пиреос, но като  като почетен председател.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *