Словесен дуел в парламента заради руските туристи

Трайков дойде в парламента, за да отговори на социалистите, които вчера поискаха оставката му заради кризата с чужденците.
„След като вчера бяха извозени и последните руски туристи, останали от уикенда на наша територия, започвам да си мисля, че някой е извозил и вас да предприемете политическа атака в рамките на предизборната кампания, за да убедите хората колко некадърни са управляващите“, каза Трайчо Трайков от парламентарната трибуна, цитиран от Дарик радио.
По думите му защитата на руските потребители може да се осигури само спрямо руското законодателство и според договорите, сключени там. Министърът заяви, че тезата за мнимо прилагане на европейски директиви спрямо туристическите услуги в България, напълно олеква.
„Очевидно вляво сте пропуснали факта, че авиокомпанията не се казва „Балкан“, а туроператорът не е държавната фирма „Балкантурист“. Сигурно авторите на декларацията помнят онези времена, когато държавата беше единствен собственик и единствено отговорна, но нещата се промениха“, каза още Трайков.
„Днес ние не можем да изчислим щетите, които вие с вашето безхаберие нанасяте на българския туризъм. Тази ваша неграмотност ще се плаща от всички, а щетите могат да надхвърлят в бъдеще и 1 млрд. евро, опонира му Румен Петков. Той се обърна към него с думите: „Вие извозвате нашия туризъм към небитието с вашето некадърие и с вашата некомпетентност, с вашата неподготвеност, с вашето незнание, с вашето нежелание да управлявате процесите в българския туризъм вие доведохте един наистина успешен туристически сезон до пълно фиаско. Извозването продължава и аз съм убеден, че на следващите избори вие ще бъдете извозени там, където ви е мястото, тоест никъде“.
„Не бива от един случай да се правят изводи за целия туристически сезон”, заяви министър Трайков. Той посочи, че е екипен играч и не решава сам проблемите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *