Служебното правителство встъпва в длъжност

Тя ще се предава пряко по програма „Хоризонт“ на Българското национално радио. Веднага след това ще има предаване и приемане на министерските постове в отделните ведомства.
Премиерът на служебното правителство Марин Райков, който ще бъде и министър на външните работи, обяви основните задачи на кабинета:
Да организираме провеждането на демократични избори в съответствие с действащото законодателство и с очакванията на българския народ. Втора основна задача на това правителство ще бъде да осигури стабилност и приемственост във функционирането на държавните институции като спазваме стриктно зададената бюджетна рамка.
Обявяването на състава на служебния кабинет бе посрещнато с нови протести в някои градове на страната вчера. Протестиращите от групата „Орлов мост“ в София поискаха оставките на президента Плевнелиев и на назначения от него служебен премиер Райков, защото, според тях, е подменена волята на хората. Координаторът на групата Янаки Ганчев заяви, че в 18 ч. днес отново се събират, за да изразят недоволството си. Протестиращите във Варна и Бургас също заявиха, че новото правителство не отговаря на очакванията им.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *