Служители на Либийското посолство у нас свалиха флага на Либия и счупиха портрети на Кадафи

Това е преврат в посолството на либийската страна у нас, предава бТВ. Както по-рано ви съобщихме, Министерство на външните работи обяви разбунтувалия се консул за персона нон грата и му даде 24-часов срок да напусне страната.
Репортер на бТВ разказва, че пред либийското посолство се е разиграл истински трилър. Консулът Ибрахим Ал-Фурис е потърсил медията късно снощи, за да обяви, че минава на страната на опозицията. Тази сутрин, същият този човек, заедно с революционно настроени служители на мисията буквално щурмуват сградата на посолството.
Свален е флагът на Либия, изпочупени са и портрети на Муамар Кадафи.
Завладени са печатът и касата на посолството. Временно управляващият мисията, който отказа да се присъедини към случващото се, заедно с първия секретар просто бяха затворени в една стая. До външно министерство бе изпратена нота, че те вече не представляват Либия в двустранните отношения с България.
От МВнР съобщиха за Информационна агенция КРОСС, че процедурата за обявяването на дипломата Ибрахим Ал-Фурис за персона нон грата е започнала много преди днешния ден. Обявяването му срещу режима на Кадафи става след започването на процедурата.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *