Слухове за продажба на Twitter изстреляха акциите ѝ

Акциите на Twitter поскъпнаха с 3,3% след спекулациите, че социалната мрежа ще бъде купена от интернет гиганта Google, пише Bloomberg.

Цената на акциите на базираната в Сан Франциско микроблогинг платформа се изстреля с 3,3% до 39,07 долара в края на търговията в Ню Йорк.

Twitter, която през следващия месец трябва да обяви резултатите си за тримесечието, и преди е била обект на интерес от страна на инвеститорите и се е спекулирало за нейното потенциално поглъщане.

лациите социалната мрежа може да бъде купена от Google

0

Препоръчай(1)

Bearish Neutral Bullish

Слуховете са без източник, без потвържение и не са коментирани от нито една от двете компаии.

„Придобиването е трудно, но не и невъзможно“, заяви анализаторът на Sun Trust Robinson Humphrey Робърт Пек предCNBC.

Говорителят на Twitter Джим Проусър и този на Google – Тин Драйнън, посочват, че няма да коментират слухове и спекулации.

Наскоро се заговори, че Google е близо до инвестирането на около 1 млрд. долара в Space Exploration Technologies или SpaceX. Ако това се случи, ходът ще подкрепи усилията на компанията да доставя интернет чрез сателити, твърди източник, пожелал анонимност.

Спекулации за придобиване на Twitter от Google имаше още през 2009 г. По онова време се твърдеше, че концернът може да плати между 10 и 20 млрд. долара. Google има все по-голям проблем на пазара на търсене: социалният интернет е до голяма степен „черна дупка“ за търсещите роботи на базираната в Маунтин Вю Google. Twitter би могла да бъде идеално допълнение като супер бърза търсачка за актуални, зараждащи се в реално време тенденции. Те се отразяват в микроблогинг платформата много по-бързо, отколкото в Google или Yahoo.

През 2008 г. пък Twitter еотклонил офертаза придобиване за 500 млн. долара под формата на акции от социалната мрежа Facebook. Според съобщението на компанията главната причина, поради която офертата е пропаднала, е ниската цена.Освен това акционерите на Twitter са искали да доразвият бизнес модела на сайта и да започнат да генерират приходи, каквито в момента няма, пише изданието

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *