Слънчев бряг е готов да посрещне туристите още през април

Морският курорт ще открие сезона на 24 април. Тогава ще пристигнат първите 1 500 туристи –  австрийски пенсионери. Те пътуват по програма на австрийския съюз на пенсионерите, който всяка пролет провежда „пролетни срещи” за своите членове.  Според договореностите със Слънчев бряг през пролетта на 2013 г. и 2014 г. в комплекса ще почиват общо 15 000 туристи. Групите ще се сменят всяка сряда в продължение на пет седмици през април и май.
В края на миналата седмица представители на  туроператора „Сениорен Райзен”, организиращ почивките на пенсионерите, посети Слънчев бряг, за да договори условията по готовността на комплекса за първите туристи. На 16 април туроператорът възнамерява да проведе тук обучение на специалистите, които ще съпровождат през цялото време туристите. Представителите на фирмата ще огледат районите, където ще бъдат настанени пенсионерите, ще посетят и местата, включени в програмата им за екскурзии и забавления – Созопол, устието на р. Ропотамо, Котел, Жеравна, с. Еркеч и бургаската опера.
„Слънчев бряг” АД поема ангажимент до 16 април комплексът да е почистен, алеите да са осветени, зелените площи – оформени. Крайбрежната алея и пешеходните зони ще са с органичен достъп на автомобили от 24 април. В момента се провеждат разговори с концесионерите на плажовете, за да бъдат те своевременно подготвени, да има възможности за ползване и на плажни атракции.Ръководството на акционерното дружество е амбицирано първите туристи да не се чувстват подранили. Желателно е и бизнесът да се включи в ранната кампания по подготовка за сезона. Туристите ще бъдат настанени в четиризвездните хотели „Нептун Бийч ЛТИ“, „Хелиос РИУ “ ,”Родопи” и „Цвете”. От „Слънчев бряг” АД се надяват заведенията, магазините и салоните за услуги в районите на тези хотели да бъдат отворени още през април.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *