Смениха ръководството на БДЖ

На мястото на освободените Владимир Владимиров и Емил Иванов са назначени Чавдар Трендафилов и Николай Найденов. Кои са те?
Голяма  част от кариерата на Чавдар Трендафилов е преминала в Български държавни железници. Започнал е като помощник-машинист към локомотивното депо в София и през годините е заемал различни ръководни позиции, свързани с експлоатацията на подвижния състав. Възпитаник е на бившето Висше военно училище „Тодор Каблешков” със специалност „Машинен инженер”. Владее руски, английски и немски език.
Николай Найденов е юрист. Започнал е кариерата си в Министерството на правосъдието, като през годините е работил и в Министерството на вътрешните работи, „Информационно обслужване“ АД и в частния сектор. Завършил е юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” и факултет „Полиция” към Академията на МВР. Владее английски и руски език.
На първото заседание на Съвета на директорите предстои да бъдат разпределени функционалните задължения на членовете. Припомняме, след като пое поста министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев обяви,  че готви промени в ръководството на железниците. Чавдар Трендафилов е спряган за изпълнителен директор на БДЖ от няколко дни. До преди две години той е управлявал дъщерно дружество на БДЖ, стопанисващо локомотивите в компанията.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *